Kültür için Alan’ın, A Corner in the World işbirliği ile 14-15 Ekim tarihlerinde düzenlediği Kültür Yönetimi Programının son etkinliği ‘networking’ kavramına odaklanıyor. Mayıs ve Haziran aylarında İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep’te düzenlenen ve yerel konuları odağına alan üç eğitim programının katılımcıları, İstanbul’daki etkinlikte hızlı buluşma (speed-dating) oturumlarında yeni bağlantı fırsatları yakalıyor, 17. İstanbul Bienali’ni kapsayan kültür mekanları ve kurumlarına saha ziyaretlerinde bulunuyorlar.
Program ilk gününde, yerel kapasite geliştirme eğitimlerindeki 45 katılımcıyı Bigumigu’dan Yalçın Pembecioğlu’nun açılış konuşmasının ardından kendi çalışmalarını tanıtmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere İstanbul’dan 16 kurum ve kültür profesyoneliyle hızlı buluşma etkinliğinde bir araya getiriyor. İstanbul Hollanda Konsolosluğu’nda düzenlenen oturumlara katılan İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, ABD Başkonsolosluğu, CultureCIVIC, İBB Kültür, Heimatlos, Fringe Festivali, 3dots, Anadolu Kültür, Tütün Deposu, Fransız Kültür Merkezi, British Council Türkiye, Esmiyor, Postane, Heinrich Böll Stiftung Türkiye, Beatz by Girls, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Stiftung Mercator gibi kurumların temsilcilerinin yanı sıra, katılımcılar İstanbul’dan kültür ve sanat çevreleriyle fikir alışverişine devam edebilmeleri için IKSV Firuze Restoran’da tasarlanan networking resepsiyonunda bir araya geliyorlar.
Programın ikinci gününde ise katılımcılar, 17. İstanbul Bienali mekanlarından Pera Müzesi, Müze Gazhane ve Arthere İstanbul sergilerini ziyaret ediyor; Saha Derneği, NOKS Art Space, TAK, Moda Sahnesi ve Kadıköy BoaSahne’nin sunumları ve Soru-Cevap oturumlarında kurumları daha yakından tanıma şansı yakalıyorlar.