Gazişehir Tiyatro Festivali, alternatif tiyatroları Gaziantep’e tanıtmak amacıyla çeşitli kentlerden işbirlikleri kuruyor, oyuncularla bölgedeki tiyatro izleyicilerini üçüncü kez bir araya getiriyor. Bu yılki teması “Birlikte Mümkün’’ olan festival, performans ve tiyatro sahnelemeye dair detayların konuşulacağı atölyeler ve oyun gösterimleriyle, İstanbul ve Hollanda’dan tiyatrolarla ağ kurma ve yerelde işbirliği gibi temaları odağına alarak uluslararası boyuta taşınıyor. Hikâye anlatıcılığı üzerine çalışmalar yürüten İranlı ve Hollandalı bir ekip olan Amsterdamlı Mezrab Tiyatro, bu iki kültüre dair bir atölye ve bir oyun ile festivalin son gününe dahil olurken, İstanbul’dan Kadıköy Boa Sahne de program süresince söyleşi, atölye ve bir oyun sahneleniyor.
Maltepe Üniversitesi, hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik etkinliklerin bulunduğu programa organizasyonel destek verirken, lisans ve yüksek lisans öğrenci ve öğretmenleri atölye, performans ve söyleşiler gerçekleştiriyor. Maltepe Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yanıkkaya moderatörlüğünde, Doç. Dr. Süreyya Karacabey’den “Duyguların Dramaturjisi”, Miran Bulut’tan “Türkiye’de ve Dünya’da Dijital Performans” söyleşileri gerçekleştiriliyor. Festival süresince Mozaik Atölyesi, Oyun & Oyunculuk Atölyesi, Doğaçlama Dans Atölyesi, Performans Atölyesi, Heveskâr Seyirciler Atölyesi gibi aktivitelerin yanı sıra, her oyun sonrası fuaye sohbetlerinde oyuncu, yazar, yönetmen ve teknik ekiple ‘kahve tadında’ söyleşiler düzenleniyor. Walter Benjamin’in “Tarih Meleği” olgusu üzerinden yola çıkan festival, yapımcılığını üstlendiği “Angelus” isimli performansı sezon boyunca seyircilerle buluşturuyor.
Tiyatro Eksi On Altı’dan Prima Facie’ (İlk Bakışta), Kuzgun Yapım’dan ‘Delibo’, Kadıköy Boa Sahne’den ‘Mutlu Değilim ama Kahrımdan da Ölmüyorum’, Tiyatro Hemhâl’den ‘N’olcak bu Yusuf Umut’un Hâli?’, Eylem Ejder’den ‘do,laş,mak’, Biz Platform’dan ‘Biz’, Tiyatro Gülgeç’ten ‘Öfkenin Yakın Geçmişi’, Soula Notos’tan ‘The House of Stories’, Tiyatro Yan Etki’den ‘Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler’ sahnelenen performanslar arasında yer alıyor.