09/07/2020
Kültür için Alan Uluslararası Dolaşım Programı ve KULTURAMA.digital
“Kovid-19 salgını ve seyahat kısıtlamaları sebebiyle bu yılki Uluslararası Dolaşım Programı’nın ilk ayağı olan Berlin programı, 19 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında çevrimiçi platformlarda gerçekleşiyor. Türkiye ve Avrupa’dan yaratıcı kurum ve kişiler, kültürlerarası etkileşimlerde bulunmak, yeni işbirlikleri geliştirmek ve iletişim kanallarını genişletmek adına dijital ortamda bir araya geliyor. Etkinliklerin bazıları Goethe Institut’ün uluslararası çevrimiçi dijital takvimi olan KULTURAMA.digital’de de yer alıyor. KULTURAMA.digital, katılımcılara çalışmalarını görünür kılma ve daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşma konusunda alternatif bir alan yaratıyor.
Farklı alanlardan ve dünyanın birçok noktasından sanatçılar ve kültür kurumları, çevrimiçi kültürel çalışmalarını canlı yayınlar ya da isteğe bağlı programlarla bu platformda ücretsiz sunabiliyor, böylece uluslararası çapta izleyicileriyle buluşabiliyorlar.
Sanat izleyicileri KULTURAMA.digital’de yalnızca dijital etkinlikler bulmakla kalmıyor, aynı zamanda bir dayanışma kültürünün de parçası olabiliyorlar; tüm etkinliklerde yer alan bağış düğmesiyle sanatçılar finansal anlamda desteklenebiliyor ve çevrimiçi kültürel üretime katkı sağlanmış oluyor.
KULTURAMA.digital kime hitap ediyor?
· tüm disiplinlerden serbest çalışan sanatçılar veya sanatçı grupları
· Müze, tiyatro, opera, konser salonu, radyo istasyonu ve film yayımcıları gibi kültürel kurumlar
· kültürel çalışmalarına uluslararası çevrimiçi bir platformda görünürlük ve erişim kazandırmayı hedefleyenler
· dünya genelinden kültürel uzmanlar
Goethe-Institut e.V., Federal Almanya Cumhuriyeti’nin tüm dünyada faaliyet gösteren kültür enstitüsüdür. Almanca eğitimini tanıtmak, uluslararası kültürel işbirliğine katkıda bulunmak ve çağdaş bir Almanya portresini yaymak hedefleriyle Goethe-Institut’ün 98 ülkede toplam 157 şubesi bulunuyor.”