Bu yıl A Corner in the World işbirliğinde, ikinci ayağı Mordem Sanat ve Ekolojik Yaşam Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen Kültür için Alan Kültür Yönetimi Eğitim Programı, Diyarbakır, Batman ve Mardin’den 15 davetliyi ağırlayarak kültür yönetiminin temel konularını yerel ihtiyaçlar özelinde ele alıyor.
Farklı geçmişlerden ve çalışma alanlarından gelen kültür ve sanat aktörlerini bir araya getiren eğitim programında, Hrant Dink Vakfı’ndan Nayat Karaköse, Boğaziçi Üniversitesi’nden Aylin Vartanyan, bağımsız sanatçı Onur Karaoğlu, 3dots’dan Murat Sezgi, Sinopale’den Melih Görgün, Özge Subaşı ve Festival of Périgord Noir’dan Jean-Luc Soule sunumlarıyla katkı sağlıyor. Değişim Zamanlarında Kültür ve Sanat, Yaratıcı Araştırma Yöntemleri, Yaratıcı Etkinlik Tasarımı, Sinopale Bienali, Katılımcı Tasarım Araçları ile Yaratıcı Fonlama ve Kaynak Arayışı tartışılan konular arasında yer alıyor.
Katılımcılar, konuşmalar ve sunumların yanı sıra, kültürel üretim alanlarına erişim ile güç dinamiklerinin kültür kurumları aktivitelerine olan etkisinin irdelendiği grup oturumlarında, ayrıca kadınlar için güvenli alanlar, çocuk psikolojisi, hafıza, kent kültürü, kimlik, belgeleme, proje yönetimi ve politika gibi meselelerin kültür-sanat ile ilişkisi inceleniyor. Üç gün süren program, Altuğ Akın kolaylaştırıcılığıyla gerçekleşiyor.