“Karşılaşma’’, Mardin’den İzmir’e yaşanan göçlerin bir sonucu olarak iki şehirde de sorunsallaşan entegrasyon kavramına odaklanıyor, sosyo-kültürel değişimleri irdeliyor. Türkiye’nin farklı noktalarında tekstil ve tarım gibi alanlarda pay sahibi olan fakat kooperatifleşme olgusuna uzaklıklarından dolayı birlikte hareket edemediklerini düşünen göçmenlerin hikayeleri, sanatçıların fotoğraf ve videolarında arşivleniyor. Mardin’den İzmir’e giden sanatçılardan Amar Kılıç, Tehsin Baravi, Cebrail Özmen ve Nurullah Değer iç göç sonucu yaşanan entegrasyon sorunlarını ve adaptasyon yöntemlerini araştırırken; İzmir’den Mardin’e giden Gözde Yenipazarlı, Serkan Çolak, Sinan Kılıç ve Elif Şener fotoğraf, video ve sözlü tarih üretimlerinin izini sürüyor.
Proje sürecinde üretilen ve elde edilen fotoğraf ve videolar 21-30 Ekim tarihleri arasında İzmir Karantina Mekan’da sergilenirken, 12-28 Kasım tarihleri arasında da Mardin’de Kültür Sokak – Tasarım Vakfı Sanat Galerisi’nde izleyiciyle buluşuyor.
Karşılaşma projesi, Mardin’den 13 Metrekare Sanat Kolektifi ile İzmir’den No 238 Bağımsız Sanat İnisiyatifi’nin ortak çalışmalarıyla gerçekleşiyor.